Ciocolata calda cu whisky / Irish chocolate
Reteta culinara Ciocolata calda cu whisky / Irish chocolate din categoria Dulciuri. Specific Irlanda. Cum sa faci Ciocolata calda cu whisky / Irish chocolate
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciocolata calda cu whisky / Irish chocolate
Astazi 17 martie irlandezii din toata lumea sarbatoresc Sfantul Patrick. Dupa Prăjitură cu bere Guinness si ciocolată - Guinness Cake va invit la o bautura ciocolatoasa cu whisky de data aceasta. Este excelenta si simpla de facut. https://www.blogulluicatalina.com/2020/03/irish-chocolate-reteta-low-carb.html
INGREDIENTE
Bateti smantana lichida cu 1 lingura de indulcitor (sau zahar) pana obtineti o frisca care se tine bine.
Pastrati la rece.
Rupeti ciocolata bucatele si puneti-o intr-o oala cu laptele si cu 1 lingura de indulcitor sau zahar.
Amestecati pana cand ciocolata este bine dizolvata.
Adaugati in compozitia fierbinte 2 linguri de whisky si 1 lingura de indulcitor (sau zahar).
Opriti focul si amestecati.
Varsati ciocolata in 2 pahare.
Puneti frisca deasupra si decorati cu ciocolata rasa sau cu pudra de cacao.
Ingrediente Ciocolata calda cu whisky / Irish chocolate
250 ml de lapte
50 gr de ciocolata neagra 85%
80- 100 ml de smantana lichida
2 linguri de whisky
3 linguri indulcitor natural (sau zahar brun)
cacao sau ciocolata rasa pentru decor