Ciocolata calda cu whisky / Irish chocolate

Reteta culinara Ciocolata calda cu whisky / Irish chocolate din categoria Dulciuri. Specific Irlanda. Cum sa faci Ciocolata calda cu whisky / Irish chocolate

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciocolata calda cu whisky / Irish chocolate

 

Astazi 17 martie irlandezii din toata lumea sarbatoresc Sfantul Patrick. Dupa Prăjitură cu bere Guinness si ciocolată  - Guinness Cake va invit la o bautura ciocolatoasa cu whisky de data aceasta. Este excelenta si simpla de facut.  https://www.blogulluicatalina.com/2020/03/irish-chocolate-reteta-low-carb.html

 

INGREDIENTE
250 ml de lapte 50 gr de ciocolata neagra 85% 80- 100 ml de smantana lichida 2 linguri de whisky 3 linguri indulcitor natural (sau zahar brun) cacao sau ciocolata rasa pentru decor

Bateti smantana lichida cu 1 lingura de indulcitor (sau zahar) pana obtineti o frisca care se tine bine.

Pastrati la rece.

Rupeti ciocolata bucatele si puneti-o intr-o oala cu laptele si cu 1 lingura de indulcitor sau zahar.

Amestecati pana cand ciocolata este bine dizolvata.

Adaugati in compozitia fierbinte 2 linguri de whisky si 1 lingura de indulcitor (sau zahar).

Opriti focul si amestecati.

Varsati ciocolata in 2 pahare.

Puneti frisca deasupra si decorati cu ciocolata rasa sau cu pudra de cacao.

Ingrediente Ciocolata calda cu whisky / Irish chocolate

250 ml de lapte

50 gr de ciocolata neagra 85%

80- 100 ml de smantana lichida

2 linguri de whisky

3 linguri indulcitor natural (sau zahar brun)

cacao sau ciocolata rasa pentru decor

Categorii