Ciocolata de casa, cu alune de padure
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Ciocolata de casa, cu alune de padure
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciocolata de casa, cu alune de padure
Fac ciocolată de casă, foarte bună și apreciată, încă de când eram elevă în liceu, dar anul acesta, pentru Crăciun, m-am decis să adaug alune de pădure și să o aromatizez cu ulei din alune de pădure. Rezultatul acestui nou ”experiment” culinar este de-a dreptul senzațional! Singura dificultate a fost pregătirea alunelor, cumpărate ”în coajă”, dar oricum, nici acesta nu a fost un obstacol greu de depășit, iar acum avem parte de o mare plăcere gustativă și de un răsfăț rar. Știu că se găsește ciocolată, de toate felurile și în comerț, dar nici una din ele nu este la fel de bună ca cea de casă și din ingrediente absolut naturale... Am socotit o porție de ciocolată, pe care o tăiați cum vreți, pentru oricâte persoane doriți...
Ingrediente Ciocolata de casa, cu alune de padure
250 grame de lapte praf ”Rarăul” (26% grăsime)
50 grame de cacaco
500 grame de zahăr tos
100 grame de unt
250 ml de apă
esență de rom
3-4 linguri de ulei de alune de pădure
150-200 grame de alune de pădure