Ciocolata de casa cu fistic

Timp de preparare 10 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciocolata de casa cu fistic

Se amestecă laptele praf cu cacaua cu o lingură de lemn și apoi se cerne amestecul în alt castron. Se pregătește o tavă cu folie alimentară, ca să nu se lipească ciocolata. Se mărunțește fisticul cu un cuțit zimțat. Separat, se face siropul de zahăr cu apă, se lasă să fiarbă până se topește zahărul, apoi se pune untul, moment în care va face spumă. Se dă focul mic, se amestecă mai des și se mai lasă să fiarbă aprox 1 minut, apoi se încorporează amestecul de cacao și lapte praf, omogenizând. Se dă de pe foc, se amestecă energic, întrucât se solidifică repede. Se toarnă ciocolata în tavă, nivelând cu o spatulă (este bine dacă aveți o spatulă de silicon, pentru că vă va ajuta să aranjați mai frumos și nu se lipește pe ea compoziția). Se presară fisticul și se învelește în folie alimentară. Se dă la frigider. Când s-a răcit, se poate porționa în pătrățele de aprox 3x3 cm. Ciocolata de casă e atât de bună și se poate face în tot felul de variante. Observație! Timpul de lucru este alert, de aceea trebuie să vă pregătiți dinainte tot ce vă trebuie: ingredientele, tava cu folie, ustensilele, mirodeniile. Ciocolata se solidifică repede. Se dă la frigider până la servire. Timp de pregătire: 5 min Timp de gătire: 5 min Porții: 8 Poftă Bună! Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/ciocolata-de-casa-cu-fistic.html

Ingrediente Ciocolata de casa cu fistic

130 g lapte praf Dr. Oetker

26 g cacao 20 % grăsime Dr. Oetker

100 g zahăr

40 ml apă

65 g unt 82% grăsime

O mână de fistic

Categorii