Ciorba a la grec
Reteta culinara Ciorba a la grec din categoria Ciorbe. Specific Grecia. Cum sa faci Ciorba a la grec
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba a la grec
Această supă gustoasă! :)
2 bucati de piept de pui 2 morcovi 1 ardei gras 2 cepe 100 g de orez 50 ml ulei 200 g smantana 2 galbenusuri sare suc de lămâie frunze de patrunjel verdeMai întâi curățăm morcovii și îi punem pe răzătoare.
Morcovii rasi se pun in ulei incins (foloseste tigaia in care vom face supa). Se lasa 5-6 minute, apoi se adauga pieptul de pui taiat cubulete si se mai lasa 7-8 minute.
Adăugați 3-4 căni de apă, ceapa tocată mărunt și ardeiul gras tăiat julien, acoperiți tigaia cu un capac și gătiți timp de 30-35 de minute.
Adăugați orezul și adăugați mai multă apă dacă este necesar. Lasati supa sa fiarba inca 20 de minute.
După ce stingeți focul supei, adăugați verdeața tocată mărunt și lăsați supa să se răcească 5-7 minute. In acest timp pregatim smantana. Punem smantana si cele 2 galbenusuri intr-un castron mare si amestecam bine. Peste amestecul de smantana se toarna 2-3 linguri de supa si se amesteca energic. Apoi luați polonezul din amestecul de smântână și turnați-l subțire înapoi în supă. Amestecam continuu. La final, condimentam supa cu sare si zeama de lamaie. Poftă bună!
Ingrediente Ciorba a la grec
2 buc piept de pui
2 morcovi
1 ardei gras
2 cepe
100 g orez
50 ml ulei
200 g smantana
2 galbenusuri
sare
zeama de la o lamaie
frunze de patrunjel verde