Ciorba ardeleneasca cu prune uscate
Reteta culinara Ciorba ardeleneasca cu prune uscate din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba ardeleneasca cu prune uscate
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba ardeleneasca cu prune uscate
Aceasta ciorba o mancam la bunica. Prunele uscate se foloseau in ciorba, mai ales in anotimpul rece. Bineinteles, se poate si fara carnita, dar mereu cu smantana. Pe post de ingredient secret avem prunele . Surpriza a fost ca prunele audat o aroma placuta si acrisoara ciorbei si in plus au fost bine primite de meseni .
Ingrediente Ciorba ardeleneasca cu prune uscate
500 gr scaricica afumata
250 gr prune uscate
50 gr ulei
2 morcovi
2 cartofi
1 ceapa
1 radacina patrunjel
2 oua
200 gr faina alba
1 lingura unt
2 linguri otet tarhon
sare
piper
patrunjel verde