Ciorba ardeleneasca cu prune uscate

Reteta culinara Ciorba ardeleneasca cu prune uscate din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba ardeleneasca cu prune uscate

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba ardeleneasca cu prune uscate

 

 Aceasta ciorba o mancam la bunica. Prunele uscate se foloseau in ciorba, mai ales in anotimpul rece. Bineinteles, se poate si fara carnita, dar mereu cu smantana. Pe post de ingredient secret avem prunele . Surpriza a fost ca prunele audat o aroma placuta si acrisoara ciorbei si in plus au fost bine primite de meseni .

Ingrediente Ciorba ardeleneasca cu prune uscate

500 gr scaricica afumata

250 gr prune uscate

50 gr ulei

2 morcovi

2 cartofi

1 ceapa

1 radacina patrunjel

2 oua

200 gr faina alba

1 lingura unt

2 linguri otet tarhon

sare

piper

patrunjel verde

Categorii