Ciorba cu afumatura si zeama de varza
Reteta culinara Ciorba cu afumatura si zeama de varza din categoria Ciorbe. Cum sa faci Ciorba cu afumatura si zeama de varza
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba cu afumatura si zeama de varza
Tare buna acesta ciorbita, as zice ca este printre preferatele mele. Am tot vazut acesta reteta pe la voi si am cautat si pe internet si m-am hotart sa o probez si eu si nu-mi pare rau. Baietii mei au cerut cate doua portii .:D La noi in zona se acreste cu bors, boabe de struguri, otet, lamaie, dar si acesta varianta este super buna.
INGREDIENTE
Legumele se curata, se spala si se taie dupa preferinta.
Scarita o spalam bine cu apa calda.
Intr-o oala punem uleiul si legumele( radacinosele ) la calit 5 minute, dupa care adaugam scarita portinonata si lasam inca 3 minute sa se caleasca.
Adaugam apa 1,5 litri si lasam sa fiarba si spumuim daca e cazul. Adaugam cartoful.
Dupa ce legumele si carnea sunt patrunse adugam : boiaua de ardei, pasta de tomate si un pic de cimbru si piper.
Zeama de varza se fierbe separat si se adauga dupa gultul fiecaruia. Potrivim de gust si mai fierbem inca 5 minute.
La sfarsit se pune verdeata tocata fin.
Ingrediente Ciorba cu afumatura si zeama de varza
800gr scarita afumata
6 cartofi
2 morcovi
un patrunjel radacina
o bucata de telina
un pastarnac
o cepa mare
o tija de apio
un ardei capia
50 ml ulei
boia de ardei dulce sau iute ( cum va place voua)
o lingura pasta de tomate
1 litru de zeama de de varza
un pic de cimbru
patrunjel verde tocat
sare daca este nevoie
piper