Ciorba cu carne de oaie

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba cu carne de oaie

Carnea se porţioneaza, se spala, se opareste, se spala in citeva ape reci si sa pune la fiert in apa cu sare. Se spumeaza, iar in timpul fierberii se adauga ceapa curatata, spalata si leusteanul si patrunjelul taiat marunt. Zarzavaturile se curăţă, se spală, se taie în formă neregulate şi se înăbuşă în ulei cu adaos de apă. După fierberea cărnii pe jumătate se adaugă zarzavatul înăbuşit, varza curăţată, spălată şi tăiată în cuburi. Se continuă fierberea încă 30 minute. Spre sfârşitul fierberii se adugă roşiile, pasta de tomate diluate cu zeamă fierbinte. Se potriveste gustul de sare şi sare de lămâie dizolvată. Se serveşte cu verdeaţă tăiată mărunt.

Ingrediente Ciorba cu carne de oaie

Pentru 10 portii: 800 g carne de oaie

2,5 I apa

250 g morcovi

100 g bulion

200 g ceapa

300 g cartofi

150 g ardei gra

50 g leustean

1 leg. verdeata

100 g telina

5 g sare de Iamaie

(otet)

100 g albitura

100 ml ulei

300 g rosii

150 g varza alba

sare.

Categorii