Ciorba cu perisoare din carne de porc si taitei de casa

Reteta culinara Ciorba cu perisoare din carne de porc si taitei de casa din categoria Ciorbe. Cum sa faci Ciorba cu perisoare din carne de porc si taitei de casa

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba cu perisoare din carne de porc si taitei de casa

1 morcov mare 1 pastarnac O felie telina 1 ardei gras rosu 1 ceapa mare 100 ml ulei frunze patrunjel, marar si leustean 500ml bors de putina proaspat umplut sau dupa gust 2 rosii decojite si taiate cubulete Sare Pentru perisoare 700g cotlet de porc tocat 1 ou 2 linguri cu gris piper negru macinat Pentru taitei 1 ou un varf cutit sare frunze de patrunjel tocate marunt Faina cat cuprinde pentru un aluat vartos

Morcovul, telina, pastarnacul , ardeiul si ceapa, le taiem cubulete si le punem intr-o oala cu apa la fiert. Punem leusteanul si uleiul odata cu legumele. Lasam la foc 30 minute sau pana cand sunt legumele aproape fierte

Intre timp ne ocupam de perisoare. Amestecam carnea tocata cu oul, sarea, grisul si patrunjel tocat marunt, presuram putin piper negru, apoi formam bilute mici, umezind mainile din cand in cand cu apa

Le dam drumul pe rand in supa care fierbe. Punem si rosiile tocate si lasam sa mai fiarba inca 20 minute. Intre timp gustam de sare.

Avem timp sa pregatim si taiteii. Batem oul cu sare, adaugam faina treptat si framantam un aluat vartos.

Presaram faina pe blatul de lucru si pe aluat, apoi intindem cu sucitorul pana facem o foaie subtire pe care o  taiem fasii late de trei degete, Suprapunem cate trei fasii si taiem cat putem de subtire.

Dupa cele 20 minute punem borsul de putina fierbinte. Lasam sa dea din nou la fiert si adaugam  jumatate din taiteii facuti. Mai fierbem 10 minute la foc mic si la final mai punem verdeata tocata marunt

 

 

Ingrediente Ciorba cu perisoare din carne de porc si taitei de casa

1 morcov mare

1 pastarnac

O felie telina

1 ardei gras rosu

1 ceapa mare

100 ml ulei

frunze patrunjel, marar si leustean

500ml bors de putina proaspat umplut sau dupa gust

2 rosii decojite si taiate cubulete

Sare

Pentru perisoare

700g cotlet de porc tocat

1 ou

2 linguri cu gris

piper negru macinat

Pentru taitei

1 ou

un varf cutit sare

frunze de patrunjel tocate marunt

Faina cat cuprinde pentru un aluat vartos

Categorii