Ciorba de bulion cu carne

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de bulion cu carne

Se fierbe intr-o oala 1 ½ l apa, cu carnea si se spumeaza pina nu se mai ridica la suprafata spuma. Cind carnea e pe jumatate fiarta se adauga zarzavatul. Cind toate acestea sint fierte se face separat un rintas dintr-o lingura untura sau unt si 1 lingura faina. Cind rintasul s-a rumenit putin, se adauga 1 lingurita de boia dulce si putina apa, amestecindu-le bine sa nu se faca cocoloase. Punem cu grija rintasul in oala si lasam sa mai fiarba 10 minute. Strecuram apoi ciorba in alta oala, adaugindu-i un litru de bulion si putin patrunjel tocat. Se lasa sa mai fiarba 5 minute. Se amesteca in supiera 2-3 linguri smintina, se pune ciorba peste ea.Se serveste cu cuburi de franzela prajite in unt sau untura. In locul franzelei prajite se pun 2-3 linguri de orez fiert

Ingrediente Ciorba de bulion cu carne

½ kg carne de vaca(pulpa sau cu os)

1 radacina telina

1-2 patrunjei

1 morcov

1-2 cepe

1 lingura untura sau unt

1 lingura faina

boia de ardei dulce

1 litru bulion

patrunjel verde

2-3 linguri smintina

sare

Categorii