Ciorba de burta

Reteta culinara din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de burta

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de burta

 

Ciorba de burtă dreasă cu smântână este una din ciorbele preferate ale românilor și are o savoare greu de egalat și o textură cremoasă, catifelată. Este o ciorbă de inspirație otomană, cu diferența că pentru înăcrire, turcii folosesc mai degrabă lămâiem decât oțetm iar ciorba nu este făcută cu zarzavaturi de supă. Din ingredientele de mai jos a rezultat o oală de 4 l de ciorbă.

Ingrediente Ciorba de burta

1 kg burtă de vită

1 bucată rasol de vită (să aibă os cu măduvă)

2 cepe medii

1 bucată mică de țelină

3-4 bucăți rădăcină de morcov

1-2 bucăți rădăcină de pătrunjel

4-5 ouă

250-300 ml smântână

1 căpățână de usturoi

1 lingură de sare grunjoasă

piper negru măcinat

piper negru boabe

100 ml oțet de mere sau din vin

1-2 foi de dafin

ardei iute (opțional)

hrean în oțet (opțional)

pătrunjel verde tocat (opțional)

Categorii