Ciorba de burta
Reteta culinara din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de burta
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba de burta
Ciorba de burtă dreasă cu smântână este una din ciorbele preferate ale românilor și are o savoare greu de egalat și o textură cremoasă, catifelată. Este o ciorbă de inspirație otomană, cu diferența că pentru înăcrire, turcii folosesc mai degrabă lămâiem decât oțetm iar ciorba nu este făcută cu zarzavaturi de supă. Din ingredientele de mai jos a rezultat o oală de 4 l de ciorbă.
Ingrediente Ciorba de burta
1 kg burtă de vită
1 bucată rasol de vită (să aibă os cu măduvă)
2 cepe medii
1 bucată mică de țelină
3-4 bucăți rădăcină de morcov
1-2 bucăți rădăcină de pătrunjel
4-5 ouă
250-300 ml smântână
1 căpățână de usturoi
1 lingură de sare grunjoasă
piper negru măcinat
piper negru boabe
100 ml oțet de mere sau din vin
1-2 foi de dafin
ardei iute (opțional)
hrean în oțet (opțional)
pătrunjel verde tocat (opțional)