Ciorba de burta "Complex"

Timp de preparare 5 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de burta "Complex"

Se pune burta la fiert impreuna cu ghearele de porc, doua cepe intregi si sare. Pe fundul cratitei se asaza un fund de lemn si deasupra la fel cu o greutate pentru a tine burta in apa. Cand burta este fiarta dar totusi tare, se scoate si se pune sub apa rece intr-un strecurator. Zeama rezultata se pastreaza intr-un alt vas. Intr-o oala curata se pun 2 linguri de ulei si se rad cei 2 morcovi, se pun 4-5 ardei grasi taiati marunt si o capatina de usturoi taiat marunt. Se caleste amestecul amestecand tot timpul la foc potrivit. Se adauga putin piper, sare (sau vegeta) dupa gust. Cand morcovul sticleste, se pune cate un polonic din zeama rezultata la fierberea burtii. Se lasa la fiert la foc mic.Se serveste cu oliviera in care se pune otet , ulei, boia, sare si in canite smantana si usturoi pisat Pofta buna sa aveti !

Ingrediente Ciorba de burta "Complex"

burta

aprox 2 kg

preferabil de vitel de casa

(burta de comert se spala in var si se pierde gustul)

gheare de porc 2 buc

2 cepe

2 morcovi marisori

4-5 ardei grasi

4 capatini usturoi

3 oua

smantana

condimente

patrunjel

Categorii