Ciorba de burta traditionala

Reteta culinara Ciorba de burta traditionala din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de burta traditionala

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de burta traditionala

 

Ciorba de burta este o reteta traditionala romaneasca, foarte apreciata pentru gustul sau bogat si consistent. Iata o reteta clasica pentru ciorba de burta:  

1 kg de burta de vita, bine curatata si spalata 2 l de apa 2 cepe mari, curatate si taiate in sferturi 2 morcovi, curatati si taiati rondele 1 radacina de patrunjel, curatata si taiata rondele 1 radacina de telina, curatata si taiata rondele 1 ardei gras, curatat si taiat cubulete 4 oua 200 ml smantana 1 legatura de leustean 3-4 catei de usturoi, pisati 50 ml otet sare si piper, dupa gust

Taie burta de vita in fasii subtiri, apoi pune-o intr-o oala cu apa rece si las-o la fiert pentru 2-3 minute. Scurge apa si spala bine burta sub jet de apa rece.

 

Pune burta intr-o oala curata, adauga 2 litri de apa si las-o la fiert pe foc mediu. In timp ce se fierbe, indeparteaza spuma de la suprafata.

 

Adauga ceapa, morcovii, patrunjelul, telina si ardeiul gras in oala cu burta. Lasa sa fiarba pana cand legumele si burta sunt bine fierte.

 

Intre timp, intr-un castron, bate ouale impreuna cu smantana. Adauga treptat zeama fierbinte de la ciorba, amestecand continuu pentru a nu se branza.

 

Toarna amestecul de oua si smantana in oala cu ciorba, amestecand usor. Adauga usturoiul pisat si otetul, apoi asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.

 

Lasa ciorba sa fiarba pentru inca 5-10 minute, amestecand din cand in cand.

 

Taie leusteanul marunt si adauga-l in oala cu ciorba de burta. Opreste focul si lasa ciorba sa se odihneasca pentru cateva minute inainte de a o servi.

 

Ingrediente Ciorba de burta traditionala

1 kg de burta de vita, bine curatata si spalata

2 l de apa

2 cepe mari, curatate si taiate in sferturi

2 morcovi, curatati si taiati rondele

1 radacina de patrunjel, curatata si taiata rondele

1 radacina de telina, curatata si taiata rondele

1 ardei gras, curatat si taiat cubulete

4 oua

200 ml smantana

1 legatura de leustean

3-4 catei de usturoi, pisati

50 ml otet

sare si piper, dupa gust

Categorii