Ciorba de cartofi cu ceapa verde si marar

Reteta culinara Ciorba de cartofi cu ceapa verde si marar din categoria Ciorbe. Cum sa faci Ciorba de cartofi cu ceapa verde si marar

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de cartofi cu ceapa verde si marar

 

INGREDIENTE
1,5 kg cartofi albi 300 g amestec morcov,pastarnac si ardei partea verde de la cca 15 cepe verzi cca 400 g amestec rosii cu ardei gras 1 lingura delikat homemade cca 100 ml ulei 4 l apa marar sare dupa gust Pentru acrit bulion de zarzare

Mai intai ne pregatim toate ingredientele. Curatam cartofii si ii spalam, apoi ii taiem cubulete. Curatam ceapa verde, taiem marunt doar frunzele de la ceapa. Amestecul de morcov, pastranac si ardei gras il clatim in 2-3 ape, sa eliminam surplusul de sare. Intr-o oala de 6 l punem uleiul sa se incinga, adaugam amestecul de morcov,pastarnac si ardei gras, ceapa verde si lingura de delikat home made si calim cca 10 min, apoi adaugam 4 l apa. Lasam sa dea in clocot apoi adaugam cartofii si sare daca mai este nevoie. Lasam sa fiarba cartofii, apoi adaugam amestecul de rosii cu ardei. Lasam sa dea intr-un clococt, adaugam bulionul de zarzare ( dupa gust, cat vrem sa fie de acra ciorba ). Dupa 5 min stingem focul, luam oala de pe foc si adaugam mararul tocat.

Ingrediente Ciorba de cartofi cu ceapa verde si marar

1,5 kg cartofi albi

300 g amestec morcov,pastarnac si ardei

partea verde de la cca 15 cepe verzi

cca 400 g amestec rosii cu ardei gras

1 lingura delikat homemade

cca 100 ml ulei

4 l apa

marar

sare dupa gust

Pentru acrit

bulion de zarzare

Categorii