Ciorba de cartofi cu chefir si carnati afumati

Reteta culinara Ciorba de cartofi cu chefir si carnati afumati din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de cartofi cu chefir si carnati afumati

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de cartofi cu chefir si carnati afumati

10 cartofi medii 1 ceapă 1 morcov 1/2 ardei gras roșu 1 țelină mică 1 păstârnac 330ml chefir 4 fire cârnați afumați sare leuștean verde pătrunjel verde

Se curăță toate legumele și se spală bine. Ceapa și ardeiul se toacă cubulețe mici, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică și se pun la fiert în oală. Eu pun țelina și păstârnacul întregi și le scot după ce au fiert sau le tai cubulețe) și se adaugă o lingură de sare. Se curăță și se spală cartofii, apoi se taie cubulețe și se adaugă peste legume. Se pune capacul și se lasă să fiarbă la foc potrivit până când  legumele sunt fierte.

După ce au fiert legumele, se scot 2 polonice cu ciorbă într-un castron, se adaugă chefirul și se omogenizează, apoi se toarnă in oala cu ciorbă și se mai lasă să clocotească 5 minute. Se oprește focul și se pune verdeața tocată mărunt.

Se servește așa sau cu cârnați afumați tăiați felii și prăjiți într-o lingură de ulei. După ce se prăjesc cârnații pe ambele părți se scot pe o hârtie absorbantă.

Ingrediente Ciorba de cartofi cu chefir si carnati afumati

10 cartofi medii

1 ceapă

1 morcov

1/2 ardei gras roșu

1 țelină mică

1 păstârnac

330ml chefir

4 fire cârnați afumați

sare

leuștean verde

pătrunjel verde

Categorii