Ciorba de cartofi, cu ciuperci
Reteta culinara din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de cartofi, cu ciuperci
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba de cartofi, cu ciuperci
Aceasta este ultima ciorbiță de post, înaintea sărbătorilor de Paști și acum cred că am făcut o foarte bună alegere în privința ingredientelor, fără să fi premeditat așa ceva. O alegere inspirată, pentru că ne place mult gustul ciupercilor, în orice preparat, iar acum, asociate cu cartofii și cu alte câteva legume, în această ciorbiță ușoară, de post mi se pare că sunt și mai bine puse în valoare. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbiță.
Ingrediente Ciorba de cartofi, cu ciuperci
300 grame de ciuperci champignons
4 cartofi mari, roz
2 morcovi
1 pătrunjel
1/2 țelină
2 roșii
2 cepe
4-5 căței de usturoi
1 lingură de pastă de tomate
ulei de floarea soarelui, pentru călit
1 legătură de frunze de pătrunjel
sare
piper
cimbru