Ciorba de cartofi, cu ciuperci

Reteta culinara din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de cartofi, cu ciuperci

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de cartofi, cu ciuperci

 

Aceasta este ultima ciorbiță de post, înaintea sărbătorilor de Paști și acum cred că am făcut o foarte bună alegere în privința ingredientelor, fără să fi premeditat așa ceva. O alegere inspirată, pentru că ne place mult gustul ciupercilor, în orice preparat, iar acum, asociate cu cartofii și cu alte câteva legume, în această ciorbiță ușoară, de post mi se pare că sunt și mai bine puse în valoare. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbiță.

Ingrediente Ciorba de cartofi, cu ciuperci

300 grame de ciuperci champignons

4 cartofi mari, roz

2 morcovi

1 pătrunjel

1/2 țelină

2 roșii

2 cepe

4-5 căței de usturoi

1 lingură de pastă de tomate

ulei de floarea soarelui, pentru călit

1 legătură de frunze de pătrunjel

sare

piper

cimbru

Categorii