Ciorba de cartofi noi si mazare, acrita cu moare de varza
Reteta culinara din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de cartofi noi si mazare, acrita cu moare de varza
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba de cartofi noi si mazare, acrita cu moare de varza
Cu câțiva cartofi noi, dulci și buni, cu alte câteva legume și cu penultima pungă de mazăre din congelator am ”încropit” o ciorbiță tare gustoasă, acrită cu moare de varză, limpede și exact așa cum trebuie, ca să dea gustul său minunat preparatului. Este o ciorbă ușoară, gustoasă, bună și în zilele de post. Nimeni nu știe toate rețetele, chiar dacă e greu de crezut așa ceva și adevărul este că adeseori experimentăm feluri noi de mâncare. Important este ca gustul lor să ne fie pe plac, chiar dacă n-am mâncat până atunci. Nici eu n-am mâncat, gustat, sau preparat toate felurile de mâncare posibile, dar acord credit deplin creatorului, care a trudit pentru hrana sa cea de toate zilele, pe care, evident și-a dorit-o foarte bună. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.
Ingrediente Ciorba de cartofi noi si mazare, acrita cu moare de varza
8 cartofi noi, medii
2 morcovi
1 pătrunjel
1/4 țelină mare
600 grame de mazăre
1 ceapă galbenă mare
2 roșii
ulei de floarea soarelui pentru călit
1 litru de moare de varză
1 legătură de frunze de pătrunjel
sare
piper