Ciorba de castraveti murati
Reteta culinara din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de castraveti murati
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba de castraveti murati
Întâi de toate trebuie să vă reamintesc că îmi plac tare mult murăturile, iar castraveții de vară sunt la loc de cinste. Pentru care motiv, dând curs gândului că în copilărie ciorba de castraveți era nelipsită în meniul de post, dublând cu faptul că mirosul de mărar, dar și faptul că zeama aia de ciorbă este atât de revenoasă și sănătoasă, am trecut la preparare, mai ales că săptămâna trecută pusesem și castraveți la murat. Nu dezvolt prea mult, dar trebuie să menționez faptul că ciorba de castraveți este o ciorbă acră, este sănătate curată, este plăcută la gust și inedită deopotrivă, este un fel de mâncare pe care-l recomand cu încredere chiar și celor care sunt reticenți în noutățile culinare, cu atât mai mult cu cât toate ingredientele sunt ușoare și lesne de găsit.
Ingrediente Ciorba de castraveti murati
8-10 castraveți murați de vară
1 ceapă medie
1 ardei gras (poate fi și capia)
2 morcovi
100 gr. măsline kalamata
3-4 cartofi
50 ml ulei (am folosit de măsline)
sare
mărar uscat și ierburi aromate
100 gr. țelină