Ciorba de dovlecei

Reteta culinara Ciorba de dovlecei din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de dovlecei

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de dovlecei

 

O ciorba de vara, usoara si gustoasa.

1,5 kg roșii 2 dovlecei 2 cepe 2 ardei grasi 2 morcovi 50 ml ulei fidea sare 1 lingură Bors Magic patrunjel verde / leustean

Mai întâi punem morcovii pe răzătoare cu ochiuri mari. Încinge morcovul în ulei încins. 

 

Adaugati ceapa si ardeiul tocate marunt si gatiti inca 5-6 minute.

Adăugați roșiile pe răzătoarea cu ochiuri mari și gătiți timp de 20-25 de minute. Dacă este necesar, adăugați încă 1-2 căni de apă.

Adaugam dovleceii curatati si taiati cubulete si taiteii si mai lasam la fiert 10 minute. Eu am avut taitei subtiri, daca folositi taitei grosi sau taitei de casa puneti-i impreuna cu rosiile pentru ca fierb mai tare.

Se adauga sare si borsul, se amesteca si se adauga verdeata. Stingem focul supei. Poftă bună!

Ingrediente Ciorba de dovlecei

1,5 kg rosii

2 dovlecei

2 cepe

2 ardei grasi

2 morcovi

50 ml ulei

fidea

sare

1 lingura de Bors Magic

patrunjel/ leustean verde

Categorii