Ciorba de dovlecei, cu fasole verde

Reteta culinara Ciorba de dovlecei, cu fasole verde din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de dovlecei, cu fasole verde

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de dovlecei, cu fasole verde

 

Am văzut nu demult o rețetă asemănătoare pe net și m-a tentat, nu numai pentru că este sezonul dovleceilor, dar și pentru că voiam să mai folosesc fasolea verde pe care o am în congelator, din recolta trecută. În ultimul moment, am adăugat și niște mazăre, iar când am mâncat ciorba, am îmbunătățit-o cu 1-2 linguri de smântână. Și tare bună a mai fost...! Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

 

INGREDIENTE
2 dovlecei 300-350 grame de fasole verde 100-150 grame de mazăre 3 morcovi 2 pătrunjei 1 felie de țelină 1 roșie 1 ceapă galbenă ulei de floarea soarelui, pentru călit sare piper cimbru 1 legătură de mărar 1 legătură de frunze de pătrunjel Pentru servit: smântână

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.

Se curăță ceapa, se spală, se taie și se călește ușor, la foc mic și în ulei suficient.

Se spală roșia, se taie cubulețe și se călește și ea cu ceapa, la foc mic, până ce se înmoaie și mai scade puțin lichidul lăsat.

Se pregătesc păstăile (fasolea verde). Dacă sunt proaspete, se aleg, li se rup capetele, se spală, se taie în bucăți mai mici și se lasă în așteptare. Dacă sunt de la congelator și sunt mai lungi, se taie în bucăți mai mici.

Se spală dovlecei și li se taie capetele. Se taie dovleceii cubulețe și se lasă în așteptare.

Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă mazărea, cubulețele de dovlecei și fasolea verde. După vreo două clocote se adaugă și legumele călite și se mai lasă ciorba la fiert încă 4-5 minute.

Între timp se aleg verdețurile (mărarul și pătrunjelul) se spală, se zvântă și se taie separat.

Când dovleceii din ciorbă sunt fierți, se condimentează cu: sare, piper și cimbru, după care se ia oala de pe foc, se presară verdețurile tocate și se pune capacul. După 10 minute ”de odihnă”, ciorba poate fi servită, cu 1-2 linguri de smântână, dacă se dorește.

Ingrediente Ciorba de dovlecei, cu fasole verde

2 dovlecei

300-350 grame de fasole verde

100-150 grame de mazăre

3 morcovi

2 pătrunjei

1 felie de țelină

1 roșie

1 ceapă galbenă

ulei de floarea soarelui, pentru călit

sare

piper

cimbru

1 legătură de mărar

1 legătură de frunze de pătrunjel

Pentru servit:

smântână

Categorii