Ciorba de dovlecei cu taitei lati

Reteta culinara Ciorba de dovlecei cu taitei lati din categoria Ciorbe. Cum sa faci Ciorba de dovlecei cu taitei lati

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de dovlecei cu taitei lati

 

Astazi am pregatit o ciorbita delicioasa  cu leguma mea preferata de sezon, dovlecelul. O ciorbita usoara la care am adaugat niste taitei lati pentru consistenta si muuuult marar.

 

INGREDIENTE
1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 3 rosii bine coapte 2 dovlecei taitei lati sare piper negru macinat 2 linguri ulei marar verde Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mare. In uleiul incins punem morcovul ras, putina sare si il lasam la foc mic sa se inmoaie. Adaugam ceapa tocata fin, apoi ardeiul gras cubulete.Lasam legumele sa se inmoaie. Daca este nevoie picuram putina apa. Cand legumele sunt moi adaugam rosiile taiate cubulete mici.Lasam rosiile sa se innabuse bine, apoi stingem cu apa calduta. Cand apa incepe sa fiarba punem dovleceii pe care i-am descojit si i-am taiat cuburi mai mari.Adaugam sare dupa gust, piper si fierbem pana dovleceii sunt aproape fierti.Daca este nevoie mai completam cu apa. Adaugam taiteii si mai fierbem 4-5 minute. Adaugam mararul tocat fin si oprim focul. Servim ciorba calda sau rece.

Ingrediente Ciorba de dovlecei cu taitei lati

1 morcov

1 ceapa

1 ardei gras

3 rosii bine coapte

2 dovlecei

taitei lati

sare

piper negru macinat

2 linguri ulei

marar verde

Categorii