Ciorba de fasole - 1 Decembrie, fara ciolan
Reteta culinara Ciorba de fasole - 1 Decembrie, fara ciolan din categoria Ciorbe. Cum sa faci Ciorba de fasole - 1 Decembrie, fara ciolan
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba de fasole - 1 Decembrie, fara ciolan
Am zis sa nu treaca ziua asta asa pe uscat si-am prestat o ciorba de fasole fara vestitul ciolan, ciolanul l-au mazilit unii ''care ne vor binele''.....dar sa nu intram in discutii fara rost, mai bine va spun ca am facut o ciorba delicioasa in care am trantit niste ardei copt si frunze de ceapa verde calite, asa de fite....
cca 500 g boabe de fasole cca 100 g morcov taiat cubulete cca 100 g ardei rosu taiat cubulete 2 cepe de apa mari taiate marunt cca 200 g ardei capia copt sare piper ulei pentru calit cca 150 g ceapa verde frunze taiate marunt cca 50 g marar PS.morcovul, ardeiul rosu,frunzele de ceapa verde si maraul le-am avut taiate si congelate ( am fost fata vrednica si mi-am pregatit pentru iarna legume,doar le scot din congelator si le trantesc in oala)Mai intai am pus fasolea la inmuiat de seara. Dimineata am pus-o la fiert si i-am schimbat apa de 3 ori. Asa cum am specificat in rubrica ingrediente , doar mi-am scos legumele de la congelator, nu a trebuit sa le mai curat si sa le tai, exceptie a facut ceapa pe care am curatat-o si taiat-o marunt. Am asezat pe foc o oala in care am pus putin ulei si am pus legumele, mai putin ardeiul copt, ceapa verde si maraul, am adaugat putina sare si le-am calit cca 10 min, apoi am adaugat fasolea deja fiarta, am completat cu apa si am lasat sa fiarba cca 20 min dupa care am adaugat ardeiul copt taiat, am potrivit de sare si piper. La final am incins putin ulei intr-o tigaie si am calit frunzele de ceapa verde si mararul, cca 5-6 min, dupa care am adaugat peste ciorba. Am lasat sa mai dea un clocot si gata ciorba. Sa ne fie de bine, sa va fie de bine. La multi ani !
Ingrediente Ciorba de fasole - 1 Decembrie, fara ciolan
cca 500 g boabe de fasole
cca 100 g morcov taiat cubulete
cca 100 g ardei rosu taiat cubulete
2 cepe de apa mari taiate marunt
cca 200 g ardei capia copt
sare
piper
ulei pentru calit
cca 150 g ceapa verde frunze taiate marunt
cca 50 g marar
PS.morcovul, ardeiul rosu,frunzele de ceapa verde si maraul le-am avut taiate si congelate ( am fost fata vrednica si mi-am pregatit pentru iarna legume,doar le scot din congelator si le trantesc in oala)