Ciorba de fasole boabe
Reteta culinara din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de fasole boabe
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba de fasole boabe
Printre proviziile mele de la congelator, întotdeauna am avut și câteva pungi de fasole boabe, pe care le transformam în iahnie, sau salată, iar acum a venit și rândul unei ciorbițe gustoase... Fasolea boabe are avantajul că se fierbe foarte ușor și își păstrează boabele întregi, nu se terciuiește. Iată de ce este foarte bună, în special în salate. De aceea, atunci când apare în piață, pun la păstrare în congelator câteva pungi cu fasole boabe, care se dovedesc foarte bune și utile, cu timpul. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 3 litri de ciorbă.
Ingrediente Ciorba de fasole boabe
300-350 grame de fasole boabe albă
3 morcovi
2 pătrunjei
1/2 țelină
1 ardei gras
3 roșii
2 cepe
1 legătură de frunze de pătrunjel
2 linguri de pastă de tomate
ulei de floarea soarelui pentru călit cepele, ardeiul gras și roșiile
sare
piper