Ciorba de fasole cu afumatura
Reteta culinara Ciorba de fasole cu afumatura din categoria Ciorbe. Cum sa faci Ciorba de fasole cu afumatura
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba de fasole cu afumatura
Imi place mult ciorba de fasole, iar daca are si afumatura, e delicioasa.
INGREDIENTE
Punem fasolea intr-un bol cu apa rece si o lasam peste noapte sau macar 3-4 ore, pentru a se inmuia cat trebuie.
Dupa acest timp, clatim bine fasolea si o punem la fiert intr-o oala cu apa.
Dupa ce da primul clocot, aruncam apa, apoi punem alta apa curata.
Dam iar pe foc sa fiarba, iar dupa al 2 lea clocot aruncam apa si punem alta apa curata,
Punem oala pe foc, adaugam acum carnea spalata si portionata si ceapa tocata.
Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic.
Cand carnea si fasolea sunt aproape fierte, adaugam zarzavatul, borsul, taiteii, sare si cimbru dupa gust.
Acoperim cu capacul si mai lasam sa fiarba aprox. 15-20 min la foc mic.
Va doresc Pofta Buna!
Ingrediente Ciorba de fasole cu afumatura
2 cani fasole uscata boabe
500-600 g afumatura(eu am avut o bucata de muschi afumat si o bucata de coasta, voi puteti pune de care aveti si va place)
1 ceapa mare
4 linguri zarzavat de casa
aprox, 500 ml bors, dar puneti dupa gust
2-3 cuiburi de taitei
sare dupa gust
cimbru dupa gust