Ciorba de fasole cu afumatura

Reteta culinara Ciorba de fasole cu afumatura din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de fasole cu afumatura

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de fasole cu afumatura

200 g carne de porc afumata 300 g fasole albă 1 ceapă uscată 2 crengute de ceapa verde 1 morcov 1 ardei gras rosu 1/2 păstârnac 1/2 rădăcină de pătrunjel 1 telina mica 2 linguri bulion 1/2 legatura de patrunjel verde sare piper tăiței Puțin borș

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa rece cateva ore. Se toarnă apa și se fierbe în puțină apă, se lasă să fiarbă de câteva ori apoi se schimbă apa și se clătește. Schimbați apa de 3 ori apoi puneți-le la fiert în 2 litri de apă și adăugați fumul tăiat felii și legumele. Curățați dovleceii, dați-i pe răzătoare și stoarceți sucul. Dovleceii se curăță, se dau pe răzătoare și se taie în cuburi. Curățați dovleceii, dați-i pe răzătoare și stoarceți sucul. Curățați păstârnacul, țelina și rădăcina de pătrunjel și le puneți la fiert întregi (dacă doriți le puteți tăia cubulețe) și le scoateți la sfârșit. Se adauga o lingura de sare si se fierbe la foc mediu.

Cand fasolea este fiarta se mai adauga apa (daca este nevoie), sare si piper dupa gust, putin bors (dupa gust), bulion si taitei si se lasa sa fiarba cateva minute pana cand taiteii sunt fierti. Adaugam patrunjelul tocat marunt si stingem focul. Acoperiți vasul timp de 10 minute, apoi serviți.

Servește supa cu ceapă și pâine de casă.

Ingrediente Ciorba de fasole cu afumatura

200g afumatura de porc

300g fasole boabe albe

1 ceapa uscata

2 fire de ceapă verde

1 morcov

1 ardei gras rosu

1/2 pastarnac

1/2 radacina patrunjel

1 telina mica

2 linguri bulion

1/2 legatura patrunjel verde

sare

piper

taitei

Borș de putină

Categorii