Ciorba de fasole uscata

Timp de preparare 3 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de fasole uscata

Se spala fasolea boabe, se alege, si se lasa de seara pana a 2-a zi in apa rece. A 2-a zi se schimba apa la fasole si se pune la fiert. Dupa ce da un clocot se schimba apa si se pune din nou la fiert. Se curata si se taie zarzavaturile (ceapa se poate lasa intraga pentru a fi scoasa ulterior, iar morcovii si pastarnacul se taie rondele) si se adauga in ciorba care fierbe. Se adauga putina sare si cateva boabe de piper. Cand fasolea este aproape fiarta se adauga ardeiul taiat cubulete si ardeiul iute taiat felii (sau intreg pentru a fi scos ulterior), apoi se face un rantas: se pun 2 linguri de ulei intr-o tigaie incinsa, se adauga boiaua iute, boiaua si faina se amesteca, se adauga putina zeama din ciorba, apoi se toarna rantasul in ciorba. Spre final se taie cubulete rosiile, (se pot oparii in prealabil si indeparta pielita de pe ele) dafinul, cateii de usturoi pisati si tarhonul si se mai tine la fiert maxim 5 minute. Se serveste fierbinte cu patrunjel tocat.

Ingrediente Ciorba de fasole uscata

500 g fasole uscata

o ceapa

2 morcovi

1 pastarnac

1 ardei

1 ardei iute

2 rosii

2 linguri ulei

1 lingura boia dulce

1 lingurita boia iute

1 lingura faina

2 foi dafin

3 catei usturoi

tarhon

sare

piper boabe

Categorii