Ciorba de fasole uscata cu afumatura

Reteta culinara Ciorba de fasole uscata cu afumatura din categoria Ciorbe. Cum sa faci Ciorba de fasole uscata cu afumatura

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de fasole uscata cu afumatura

 

INGREDIENTE
500g fasole uscata 400g afumatura 2 cepe 3 morcovi 1 radacina pastarnac 1 radacina patrunjel 1 telina mica 1/2 ardei rosu 1/2 ardei verde 50ml ulei 1 lingura pasta tomate 1 legatura marar vegeta boia afumata piper sare

Fasolea uscata se pune la inmuiat de seara.

Se curata ceapa, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt.

Afumatura a fost soriciul de la costita si slanina afumata adunat in congelator in timp.

Eu am pus la fiert fasolea cu afumatura si putina sare in oala sub presiune, cam o ora.

Intre timp am pus la calit zarzavatul in ulei cateva minute, am pus putina apa si le-am lasat la fiert.

Cand fasolea a fiert am trecut-o intro oala mai mare si am adaugat zarzavatul fiert separat.

Am completat cu apa, vegeta, piper, boia afumata si am lasat sa dea cateva clocote.

Am pus si pasta de tomate si am lasat sa fiarba 10-15 minute.

Am potrivit de sare si am adaugat si mararul tocat marunt.

Dupa cateva clocote este gata.

Pofta Buna!

Ingrediente Ciorba de fasole uscata cu afumatura

500g fasole uscata

400g afumatura

2 cepe

3 morcovi

1 radacina pastarnac

1 radacina patrunjel

1 telina mica

1/2 ardei rosu

1/2 ardei verde

50ml ulei

1 lingura pasta tomate

1 legatura marar

vegeta

boia afumata

piper

sare

Categorii