Ciorba de fasole uscata, cu carnat afumat
Reteta culinara Ciorba de fasole uscata, cu carnat afumat din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de fasole uscata, cu carnat afumat
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba de fasole uscata, cu carnat afumat
Până astăzi am fost specialistă în ciorba de fasole cu afumături (kaiser, costiță afumată) dar pentru că de curând am găsit pe net altceva, m-am gândit să încerc. Așadar, o ciorbă de fasole uscată, cu cârnat afumat, iar alături ceapă roșie, după preferință. Eu zic că este o mâncare bună, care merită făcută din când în când. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbiță. Din timpul de preparare am exclus cele 3 ore în care fasolea a stat la înmuiat, în apă clocotită.
Ingrediente Ciorba de fasole uscata, cu carnat afumat
350 grame fasole uscată albă (mare)
250 grame cârnat afumat
4 morcovi
3 pătrunjei
1/2 țelină
2 roșii
2 cepe
1 legătură de frunze de pătrunjel
1/2 legătură de leuștean
ulei pentru călit legumele
1 lingură de pastă de tomate
sare
piper
cimbru