Ciorba de fasole uscata (de post)
Reteta culinara din categoria Ciorbe. Cum sa faci Ciorba de fasole uscata (de post)
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba de fasole uscata (de post)
Cui nu ii place fasolea uscata? Merge perfect intr-o zi de post.
300 gr fasole uscata fiarta in prealabil 1 ceapa 1 morcov 1 bucata telina 1 ardei gras 1 lingura ulei sare piper negru macinat cimbru uscat 150 gr rosii pasate boia dulce afumata 1 foaie de dafin leustean verde\ marar verdeFasolea lasat la inmuiat cateva ore o fierbem intr-o oala sub presiune pentru a reduce timpul de fierbere.
Curatam legumele si le spalam, apoi le tiem cubulete.
Intr-o oala punem la calit in ulei morcovul, telina, ardeiul gras si ulterior ceapa. Cand s-au inmuiat usor, stingem cu zeama de la fasole, adaugam cimbrul si foaia de dafin. Lasam sa fiarba 15 minute, dupa care adaugam rosiile, piperul, sare dupa gust, boiaua afumata, iar dupa 10 minute boabele de fasole. Daca este nevoie mai adaugam zeama de la fasole sau apa. Fierbem 10 minute, dupa care adaugam mararul si leusteanul verde tocate fin.
Servim cu muraturi, ceapa rosie sau salata de varza.
Ingrediente Ciorba de fasole uscata (de post)
300 gr fasole uscata fiarta in prealabil
1 ceapa
1 morcov
1 bucata telina
1 ardei gras
1 lingura ulei
sare
piper negru macinat
cimbru uscat
150 gr rosii pasate
boia dulce afumata
1 foaie de dafin
leustean verde\
marar verde