Ciorba de fasole verde, cu afumaturi

Reteta culinara din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de fasole verde, cu afumaturi

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de fasole verde, cu afumaturi

 

După sărbătorile cele frumoase, cu bucate tradiționale consistente și speciale, am făcut această ciorbiță, cu gustul plăcut al fasolei verzi, dar și cu acela al afumăturilor. Așadar, chiar dacă ciorbița a fost mai ușoară, a avut și partea ei de consistență gustoasă, exact pe placul nostru. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 5 litri de ciorbă.

 

INGREDIENTE
450 grame de fasole verde 150 grame de cârnați afumați de porc 250 grame de kaiser 3 morcovi 2 pătrunjei 1 felie de țelină 2 cartofi roz, medii 8 roșii mici 1 ceapă galbenă, mare ulei de floarea soarelui pentru călit legumele 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui pentru prăjit cârnații 300 ml de suc de roșii 1 legătură de frunze de pătrunjel sare piper

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.

Fasolea verde se pune cu apă rece să dea un clocot, se strecoară și se lasă în așteptare.

Se curăță ceapa, se spală, se taie și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic.

Se spală roșiile, se taie grosier și se călesc cu ceapa deja călită. Se adaugă sucul de roșii în tigaie și se mai lasă la foc mic încă 4-5 minute.

Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se adaugă în oala de ciorbă, odată cu fasolea verde strecurată. După două clocote, se adaugă și legumele călite și se lasă ciorba să fiarbă, la foc mediu, încă 4-5 minute.

Se feliază kaiserul, iar cârnații se taie bucățele și se prăjesc ușor, la foc mic, în 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui.

Se adaugă la ciorbă și afumăturile și se mai lasă la fiert încă un clocot-două, la foc mediu.

Între timp, se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.

Se condimentează ciorba cu sare și piper, se adaugă pătrunjelul tocat, se pune capacul pe oală și se oprește focul de la aragaz. După 10 minute de”odihnă”, ciorba se poate servi. Cine vrea, poate adăuga în farfurie 1-2 linguri de smântână.

Ingrediente Ciorba de fasole verde, cu afumaturi

450 grame de fasole verde

150 grame de cârnați afumați de porc

250 grame de kaiser

3 morcovi

2 pătrunjei

1 felie de țelină

2 cartofi roz, medii

8 roșii mici

1 ceapă galbenă, mare

ulei de floarea soarelui pentru călit legumele

3-4 linguri de ulei de floarea soarelui pentru prăjit cârnații

300 ml de suc de roșii

1 legătură de frunze de pătrunjel

sare

piper

Categorii