Ciorba de fasole verde, cu smantana si afumatura

Reteta culinara din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de fasole verde, cu smantana si afumatura

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de fasole verde, cu smantana si afumatura

 

Am făcut astăzi o ciorbiță cum n-am mai făcut din vară și am folosit fasole verde de la congelator, pentru că acum nu se găsește proaspătă. A ieșit foarte bună, foarte repede, iar smântâna și afumătura i-au dat un gust minunat! Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbiță.

Ingrediente Ciorba de fasole verde, cu smantana si afumatura

600 grame de fasole verde (de la congelator)

3-4 morcovi

2 pătrunjei

1/4 țelină

3 roșii

2 cepe

3-4 căței de usturoi

1/2 ardei gras verde

1/2 ardei gras roșu

400-500 ml de smântână

1 ou

300-350 grame de kaiser afumat

2-3 linguri de ulei de floarea soarelui (pentru călit legumele)

sare

piper

cimbru

1 legătură de frunze de pătrunjel

Categorii