Ciorba de fasole verde, cu smantana si afumatura
Reteta culinara din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de fasole verde, cu smantana si afumatura
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba de fasole verde, cu smantana si afumatura
Am făcut astăzi o ciorbiță cum n-am mai făcut din vară și am folosit fasole verde de la congelator, pentru că acum nu se găsește proaspătă. A ieșit foarte bună, foarte repede, iar smântâna și afumătura i-au dat un gust minunat! Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbiță.
Ingrediente Ciorba de fasole verde, cu smantana si afumatura
600 grame de fasole verde (de la congelator)
3-4 morcovi
2 pătrunjei
1/4 țelină
3 roșii
2 cepe
3-4 căței de usturoi
1/2 ardei gras verde
1/2 ardei gras roșu
400-500 ml de smântână
1 ou
300-350 grame de kaiser afumat
2-3 linguri de ulei de floarea soarelui (pentru călit legumele)
sare
piper
cimbru
1 legătură de frunze de pătrunjel