Ciorba de gaina

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de gaina

Pasul 1: Pregatim aragazul si o oala in care punem apa. Adaugam carnea de gaina si o lasam sa fiarba. Adunam des si indepartam spuma care se formeaza deasupra supei de gaina. Pasul 2: Tocam marunt ceapa. Taiem morcovul in rondele subtiri. Tocam telina in cuburi mici. Taiem ardeiul in fasii subtiri. Taiem rosiile in cuburi mici, sau le radem pe razatoare. Tocam marunt verdeata (patrunjelul si leusteanul). Pasul 3: Cand carnea este aproape fiarta (in functie de gaina), adaugam ceapa. Punem morcovul, telina si ardeiul si amestecam. Completam cu apa calda daca mai este nevoie si lasam sa fiarba. Pasul 4: Dupa 10 minute, punem legumele de sezon. Adaugam cartofii si rosiile. Amestecam si lasam sa fiarba 10-15 minute. Pasul 5: Punem fideaua. Condimentam cu sare, amestecam si mai fierbem timp de 5-7 minute. Pasul 6: Punem galbenusul peste smantana si omogenizam. Verificam ca legumele si carnea sunt fierte si inchidem aragazul. Punem un polonic de ciorba fierbinte peste amestecul de ou si smantana si omogenizam. Rasturnam amestecul in oala. Pasul 7: Amestecam, gustam si condimentam, daca mai este nevoie. Presaram deasupra verdeata tocata. Servim fierbinte, cu ardei iute. Reteta video completa o gasiti la: http://www.reteta-video.ro/retete/ciorba-de-gaina.html POFTA BUNA!

Ingrediente Ciorba de gaina

carne de gaina (spate si aripi) portionata si spalata

o ceapa curatata si spalata

un morcov curatat si spalat

o telina mica curatata si spalata

o jumatate de ardei gras curatat si spalat

alte legume de sezon (mazare

fasole

dovlecel)

3-4 rosii mici spalate (sie eventual decojite)

2-3 cartofi curatati

spalati si taiati in cubulete

200 ml de smantana pentru gatit

un galbenus de ou

2 linguri de fidea sau taitei

verdeata spalata (patrunjel si leustean)

sare

apa

Categorii