Ciorbă de ied cu frunze de sfeclă și lobodă roșie

Reteta culinara Ciorbă de ied cu frunze de sfeclă și lobodă roșie din categoria Ciorbe. Cum sa faci Ciorbă de ied cu frunze de sfeclă și lobodă roșie

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorbă de ied cu frunze de sfeclă și lobodă roșie

 

O altă variantă a ciorbei de miel, mai răcoritoare și mai colorată, intră în colecția de „Rețete de Paște”! Bafta si bafta! 

Carne de capră (piept, coaste, măduva spinării) cca. 1500 g, ulei de floarea soarelui 2 linguri, ceapa verde 4 fire, usturoi verde 4 frane, ceapa galbena 1 bucata, frunze de sfecla rosie aprox. 200 g, frunze de lup roșu cca. 200 g, Rădăcini pentru supă (morcov, pătrunjel, păstârnac, țelină, varză) aprox. 300 g, mazare si fasole verde aprox. 100 g, ardei capia 1 bucată, pastă de tomate aprox. 50 g, pasta de ardei dulce aprox. 50 g, sare de mare 1 lingură, piper proaspăt măcinat 1 lingură, zada verde 1 lingură, borș 500 ml, fidea de casă de Panacris aprox. 200 g.

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert in apa rece cu putina sare, aprox. 60 de minute la foc mediu, acoperit pe jumătate. Spuma la nevoie.

Legumele se curata, se spala si se taie bucatele, de data aceasta.

Verdeturile (frunze de sfecla rosie, loboda, ceapa verde, usturoi verde) se curata, se spala si apoi se toaca marunt.

Toate acestea se prajesc scurt in putin ulei de floarea soarelui si apa, se despart, apoi se adauga in supa de mai sus. Se condimentează cu sare și piper și se fierbe cca. 25 de minute. După acest timp se adaugă această roșie și ardei, leușteanul tocat mărunt și se lasă să fiarbă la foc mediu cca. Zece minute. Se adauga apoi taiteii si borsul, se stinge focul si se lasa sa se odihneasca acoperit cca. 30 minute.

Ciorba se serveste calda cu paine sau mamaliga, cu smantana sau ardei iute.

Bafta si bafta!

Ingrediente Ciorbă de ied cu frunze de sfeclă și lobodă roșie

Carne de ied (piept, coaste, șira spinării) cca. 1500 g, Ulei de floarea soarelui 2 linguri, Ceapă verde 4 fire, Usturoi verde 4 fre, Ceapă galbenă 1 bucată, Frunze de sfeclă roșie cca. 200 g, Frunze de lobodă roșie cca. 200 g, Rădăcinoase pentru ciorbă (morcov, pătrunjel, păstârnac, țelină, gulie) cca. 300 g, Mazăre și fasole verde cca. 100 g, Ardei kapia 1 bucată, Pastă de roșii cca. 50 g, Pastă de ardei dulce cca. 50 g, Sare de mare 1 lingură, Piper proaspăt măcinat 1 linguriță, Leuștean verde 1 legătură, Borș 500 ml, Fidea de casă a la Panacris cca. 200 g.

Categorii