Ciorba de lascute cu afumatura

Reteta culinara din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de lascute cu afumatura
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba de lascute cu afumatura
Provocarea GastroArt Aceasta ciorba este des intalnita in Ardeal, mama noastra facea pe vremuri ciorba cu carne de porc afumata de la borcan (garnita), o acrea cu bors, punea lascutele si o lasa asa limpede. Eu am folosit la ciorba kaizer, am acrit-o cu lamaie si am pus ou si smantana. Indiferent de varianta aleasa, este la fel de buna, insa cel mai important ingredient din aceasta ciorba este afumatura, care ii da gustul specific acestei ciorbe de lascute. Lascutele sunt paste fainoase in forma de patratele dar se pot folosi si altfel de paste, sa fie insa de marime mica.
Ingrediente Ciorba de lascute cu afumatura
1 buc mare de ceapa alba
2 morcovi potriviti
4-5 lg ulei
o felie de telina
250 g kaizer afumat
1 lgt sare
200 g lascute (paste fainoase patratele)
200 g smantana
2 galbenusuri
zeama de lamaie dupa gust
tarhon, patrunjel pentru aroma