Ciorba de legume, cu afumaturi
Reteta culinara din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de legume, cu afumaturi
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba de legume, cu afumaturi
Ce poate fi mai bun, în aceste prime zile reci de toamnă, decât o ciorbă de legume, cu afumături? Asta am gândit la un moment dat zilele trecute, când nu mai știam ce să gătesc. Așa că odată decizia luată, am trecut urgent la treabă și în scurt timp, ciorbița răspândea din farfurii, mirosuri tentante... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.
Ingrediente Ciorba de legume, cu afumaturi
3 morcovi
2 pătrunjei
1/2 țelină
4 cartofi roz
2 roșii medii
2 cepe
4 căței de usturoi
1 ardei gras verde
1 ardei gras roșu
ulei de floarea soarelui pentru călit
350 grame de afumături (cârnați afumați de porc și kaiser)
1 legătură de frunze de pătrunjel
sare
piper
cimbru