Ciorba de legume, cu suc de rosii si taitei lati

Reteta culinara din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de legume, cu suc de rosii si taitei lati

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de legume, cu suc de rosii si taitei lati

 

Am făcut ieri dimineață această ciorbă ușoară, din legume cu tăiței, pentru că soțului meu așa îi plac supele/ciorbele/borșurile: ușoare, mai ales din legume, consistente, dar cu puțină carne și cu mai multă zeamă. Am mai auzit și pe alții că o ciorbă/supă/borș cu multă carne și legume este, de fapt...o tocăniță, care rivalizează cu felul principal. Cum am folosit legume diverse, suc de roșii natural, făcut în casă și tăiței buni, ciorbița a fost foarte apreciată, în conformitate cu exigențele. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

 

INGREDIENTE
3 morcovi 2 pătrunjei 1/5 țelină 1 ardei gras verde 1 ceapă galbenă 2 roșii 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui 4 cartofi roz 500 ml de suc de roșii 100 grame de tăiței lați sare piper 1 legătură de frunze de pătrunjel

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, atunci când este cazul.

Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie.

Se spală ardeiul gras, se curăță de cotor și de esemințe, se taie sub formă de cubulețe și se călește, de asemenea, cu ceapa.

Se spală roșia, se taie cubulețe și se adaugă la călit, în tigaia cu ceapa și ardeiul gras. Se ține tigaia la foc mic, până ce mai scade lichidul lăsat de roșii.

Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se adaugă în oala cu ciorbă, când rădăcinoasele sunt aproape fierte. După două-trei clocote, se adaugă și legumele călite, pentru încă un clocot două și apoi sucul de roșii.

Între timp, se fierb tăițeii în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Când sunt fierți, se clătesc cu apă rece, se strecoară și se adaugă în oala cu ciorbă, pentru încă 3-4 minute de fiert, după care se condimentează ciorba cu sare și piper.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.

Când ciorba este gata, se ia oala de pe foc, se presară pătrunjelul tocat, se pune capacul și după 10 minute ”de odihnă”, se poate servi.

Ingrediente Ciorba de legume, cu suc de rosii si taitei lati

3 morcovi

2 pătrunjei

1/5 țelină

1 ardei gras verde

1 ceapă galbenă

2 roșii

4-5 linguri de ulei de floarea soarelui

4 cartofi roz

500 ml de suc de roșii

100 grame de tăiței lați

sare

piper

1 legătură de frunze de pătrunjel

Categorii