Ciorba de legume, cu varza acra
Reteta culinara din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de legume, cu varza acra
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba de legume, cu varza acra
Sunt un mare amator de supe, borșuri sau ciorbe de legume, cu sau fără carne. Acesta este motivul pentru care m-am gândit să fac o ciorbiță de legume cu varză acră, tocmai potrivită în zilele de post și nu numai. Este foarte răcoroasă și apreciată chiar și în zilele toride de vară. Din ingredientele de mai jos a rezultat o oală de 5 l cu ciorbă.
Ingrediente Ciorba de legume, cu varza acra
1 varză murată
2 rădăcini de morcov
2 rădăcini de pătrunjel
1 bucată de țelină, mai mică (opțional)
1 ceapă mai mare
1 ardei iute (opțional)
1-2 roșii proaspete
1 legătură pătrunjel proaspăt, tocat
sare, după gust
piper, după gust
boia de ardei dulce sau iute, după gust (opțional)
3-4 linguri de ulei, pentru sotat legumele