Ciorba de legume, cu varza acra

Reteta culinara din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de legume, cu varza acra

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de legume, cu varza acra

 

Sunt un mare amator de supe, borșuri sau ciorbe de legume, cu sau fără carne. Acesta este motivul pentru care m-am gândit să fac o ciorbiță de legume cu varză acră, tocmai potrivită în zilele de post și nu numai. Este foarte răcoroasă și apreciată chiar și în zilele toride de vară. Din ingredientele de mai jos a rezultat o oală de 5 l cu ciorbă.

Ingrediente Ciorba de legume, cu varza acra

1 varză murată

2 rădăcini de morcov

2 rădăcini de pătrunjel

1 bucată de țelină, mai mică (opțional)

1 ceapă mai mare

1 ardei iute (opțional)

1-2 roșii proaspete

1 legătură pătrunjel proaspăt, tocat

sare, după gust

piper, după gust

boia de ardei dulce sau iute, după gust (opțional)

3-4 linguri de ulei, pentru sotat legumele

Categorii