Ciorba de loboda

Reteta culinara Ciorba de loboda din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de loboda

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de loboda

 

Ciorba de loboda cu oua intregi, dar si cu putina carne. Nu se putea altfel :) 

1 piept de pui 1 ceapă mare 1/2 telina mica 2-3 cartofi 15-20 frunze verzi de loboda 2 linguri pasta de rosii sare 1 iaurt mic cremos / 140 gr (Cremosso am folosit) mărar verde

Tăiați ceapa tăiată cubulețe, precum și cartofii și pieptul de pui. Se adauga 1 litru de apa si se fierbe 25 de minute.

Adaugam pasta de rosii si loboda tocata marunt. Se mai adauga o cana de apa si se lasa sa fiarba inca 10-15 minute.

Adăugați ouă (spărgeți oul și eliberați-l în supă fără coajă). Acestea se vor păstra întregi în supă.

Se mai lasa la fiert inca 20 de minute, se adauga sare dupa gust si marar verde tocat marunt. Lasam supa sa se raceasca 10 minute. Puneti iaurtul intr-un bol si adaugati un strat subtire de supa. Se amestecă bine și se toarnă amestecul de iaurt în oala de supă. Poftă bună!

Ingrediente Ciorba de loboda

1 piept de pui

1 ceapa mare

1/2 telina mica

2-3 cartofi

15-20 frunze de loboda verde

2 linguri pasta de tomate

sare

1 iaurt cremos mic /140 gr ( Cremosso am folosit)

marar verde

Categorii