Ciorba de melci/ dshish bel baboush

Reteta culinara Ciorba de melci/ dshish bel baboush din categoria Ciorbe. Specific Tunisia. Cum sa faci Ciorba de melci/ dshish bel baboush

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de melci/ dshish bel baboush

 

Prima data cand am mancat melci. Sotul meu m-a invatat sa gatesc aceasta reteta si desi am fost putin reticenta chiar mi-au placut. In Tunisia melcii se mananca mai ales iarna in anotimpul lor ploios cand multi oameni ii vand la piata.

Ingrediente Ciorba de melci/ dshish bel baboush

4 lg mari de pasta de tomate concentrata

aprox 5 lg ulei masline sau f-soarelui

2 lgt tebel

1lgt boia

4-5 catei de usturoi

piper/ sare

dshish( grau macinata)

1 legatura patrungel

1/2 legatura telina frunze

1/2 legatura frunze sfecla

40 melci (de gradina)

zeama de lamaie(opt)

Categorii