Ciorba de miel
Ciorbă de miel reţetă. Reteta culinara Ciorba de miel din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de miel
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba de miel
„Rețete de Paște” De Paște am pregătit o ciorbă de miel care a fost delicioasă și a fost apreciată de oaspeți. Am avut ca sursă de inspirație o rețetă a Mihaelei căreia îi mulțumesc și pentru un sărut.
1 cap de miere gat + cateva coaste 3 morcovi 1 ceapa rosie 1 ceapă albă 1/2 ardei gras rosu 1/2 telina 4 linguri ulei 4 linguri otet de mere 1 lămâie- suc 1 frunză de dafin 200 ml smantana pentru gatit piper negru sare Leuștean verde patrunjel verdeSe curata capul de miel si se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare cu otet. Se aduce la fierbere si apoi se amesteca cu apa. Intre timp se curata, se spala si se toaca marunt ceapa, ardeiul, morcovul si telina. Soteți ușor legumele pregătite în ulei. Adăugați 2 l de apă. Se adauga in oala, la fiert si capul de miel. Adăugați sare și piper după gust și fierbeți până când capul și falca mielului se pot desprinde ușor. Deschideți capul mielului fiert și îndepărtați creierul și limba mielului. Tăiați-vă limba. Acestea vor ajunge din nou în supă.
Se condimentează supa cu smântână și se condimentează cu suc de lămâie după gust. La final, pui de leuștean și pătrunjel tocate mărunt.
Ingrediente Ciorba de miel
1 cap miel
gâtul + câteva coaste
3 morcovi
1 ceapă roșie
1 ceapă albă
1/2 ardei gras roșu
1/2 telina
4 linguri ulei
4 linguri oțet de mere
1 lămâie- zeama
1 foaie dafin
200 ml smântână pentru gătit
piper negru măcinat
sare
leustean verde
pătrunjel verde