Ciorba de miel cu dovlecei

Ciorbă de miel reţetă. Reteta culinara Ciorba de miel cu dovlecei din categoria Ciorbe. Cum sa faci Ciorba de miel cu dovlecei

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de miel cu dovlecei

 

O supă delicioasă cu miel, mult dovleac și iaurt.

600 gr miel cu os 1 ceapă 1 morcov 1 bucata telina 1 ardei gras rosu 2 dovlecei 2 linguri budinca de orez sare piper negru maghiran uscat 2 galbenusuri 200 ml iaurt patrunjel verde tocat marunt opțional suc de lămâie Tăiem carnea în bucăți potrivite și o spălăm bine. Se pune carnea intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa iasa cu 2 degete si se gateste pana cand carnea este moale, spumand bine pentru a obtine un suc limpede. Scurgeți sucul, păstrând carnea separată. Curățați ceapa, morcovul, ardeiul gras și țelina și tăiați-le cubulețe. Repunem sucul pe foc impreuna cu legumele. Cand sunt fierti pe jumatate adaugam dovlecelul pe care i-am curatat de coaja si i-am taiat cubulete mai mari. Scoatem carnea de pe oase. Dupa 10 minute adaugam carnea, pastele, sare, piper si maghiran. Dacă este necesar, umpleți cu puțină apă caldă și gătiți timp de 5-7 minute. Intr-un bol se bate iaurtul cu galbenusurile si se toarna incet, amestecand continuu putina zeama fierbinte. Se toarnă amestecul în oala cu supa, amestecând continuu. Opreste focul si adauga patrunjelul verde tocat marunt. Servim supa fierbinte, optional o putem acri cu zeama de lamaie.

Ingrediente Ciorba de miel cu dovlecei

600 gr carne de miel cu os

1 ceapa

1 morcov

1 bucata telina

1 ardei gras rosu

2 dovlecei

2 linguri paste risoni

sare

piper negru macinat

maghiran uscat

2 galbenusuri

200 ml iaurt

patrunjel verde tocat fin

zeama de lamaie optional

Categorii