Ciorba de miel cu stir rosu si zarzare rosii

Ciorbă de miel reţetă. Reteta culinara Ciorba de miel cu stir rosu si zarzare rosii din categoria Ciorbe. Cum sa faci Ciorba de miel cu stir rosu si zarzare rosii

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de miel cu stir rosu si zarzare rosii

 

Styrofoam, cunoscut și sub numele de amarant, este cunoscut ca un super aliment, deoarece atât frunzele, cât și semințele au beneficii speciale pentru sănătate. În funcție de zona de origine, polistirenul poate avea culori diferite, de la auriu, roșu, verde până la violet. Popularitatea foilor de stiri a renascut in ultimii ani, cand cercetatorii au descoperit ca sunt extrem de bogate in vitamine si nutrienti esentiali. Nu numai frunzele, chiar și semințele acestei plante sunt o sursă importantă de proteine ​​fără gluten. Chiar dacă este ruda mai puțin preferată a spanacului, noile frunze sunt cu mult superioare celorlalte verdețuri pentru că sunt considerate „super-puternice” datorită nutrienților. Frunzele de căpșuni sunt un adevărat depozit de fitonutrienți și antioxidanți esențiali, care ajută la reducerea inflamației din organism și oferă un plus de nutriție pentru sănătate100 g de frunze noi conțin doar 23 de calorii. Cu urme ușoare de grăsime și fiind absolut lipsite de colesterol, foile de știri sunt o alegere sănătoasă pentru consumul alimentar, mai ales pentru cei care își monitorizează greutatea sau doresc să o slăbească. Frunzele News sunt bogate în fibre solubile și insolubile care au multe beneficii. Consumul de fibre ajută la reducerea greutății corporale și ne protejează de bolile de inimă, deoarece scade colesterolul rău din sânge. Vestea este bogată în proteine ​​și fibre, ambele contribuind la reducerea poftei de mâncare și accelerează pierderea în greutate. Fierul este necesar pentru producerea globulelor roșii și este, de asemenea, necesar pentru metabolismul celular. Frunzele de căpșuni sunt benefice pentru orice dietă bogată în fier pentru a combate carența acestuia. Îmbunătățește imunitatea, sunt bogate în vitamina A, K, B, reduc colesterolul.    

gât, cap și picior de miel 10 crengute de ceapa verde o grămadă de păr roșu proaspăt cules aproximativ 80 g morcovi si pastarnac (conservat cu sare) aproximativ 40 g ardei rosu (pastrat la congelator) aproximativ 50 g de orez aproximativ 35 de legume roșii sare 1 sau Leuștean verde

Mai intai am portionat capul de miel si bucata de gat, am pus bucatile intr-o oala cu 3 l apa cu putina sare, am pus oala pe foc si am lasat carnea sa fiarba, din cand in cand adunam spumă formată.

Pentru ca am avut morcovul si pastarnacul conservate cu sare, am spalat legumele in jet de apa, sa mai scot din sare. Am curatat ceapa verde si am taiat-o bucatele mici. Intr-o tigaie am pus legumele la calit, le-am fiert cam 10 minute, apoi le-am adaugat in oala cu mielul fiert, am adaugat orezul. Cand orezul a dat in clocot am adaugat legumele rosii si prajitul rosu si am lasat la fiert aproximativ 20 de minute. Am ajustat sarea, am tras oala de pe foc, am batut oul si am adaugat leusteanul tocat.

PS. În cazul în care aveți ceva de comentat despre farfuria în care am prezentat supa, vă spun că, acea farfurie are 100 de ani și am spus totul. Eu zic că încă arată bine după atâta vreme amară. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ingrediente Ciorba de miel cu stir rosu si zarzare rosii

gat, cap si picior de miel

10 fire de ceapa verde

un manunchi de stir rosu proaspat cules

cca 80 g morcov si pastranac ( conservate cu sare)

cca 40 g ardei rosu ( tinut la congelator)

cca50 g orez

cca 35 de zarzare rosii

sare

1 ou

leustean verde

Categorii