Ciorba de oase

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de oase

Cea mai buna carnita pentru ciorbe este cea de pe oasele cu maduva si zgarciuri multe la capete. E o placere sa le rontai. Ne abtinem si dam si la catei cate ceva. Spalati oasele si puneti-le la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste luati spuma si adaugati o ceapa, morcovul feliat, albitura cubulete, rosia si ardeiul taiate marunt si lasati sa fiarba la foc mic cu capac inca 30 minute. Puneti in oala in care fierb oasele si tijele taiate bucati de la legatura de verdeata. Intre timp caliti in ulei o ceapa tocata marunt peste care adaugati mana de verdeturi spalate si tocate si baza pentru mancaruri, aproximativ 7-8 minute. Adaugati in ciorba cartoful taiat bucati mari si verdeturile calite, apoi lasati sa fiarb impreuna 10-15 minute la foc mic. La urma adaugati borsul clocotit (puteti folosi bors magic, otet, zeama de lamaie, etc. dupa gust). Puneti in supiera 1-2 galbenusuri si smantana, adaugati ciorba fierbinte, bucati de carne care s-au desfacut de pe oase, dregeti gustul de sare si piper, decorati cu frunze de leustean si ciorba este gata de servit la masa. Se poate acri in farfurie, dupa gust, cu otet sau zeama de lamaie. Se serveste cu ardei iuti proaspeti, murati sau uscati, peperoni murati, etc. Pofta buna.

Ingrediente Ciorba de oase

1,2-1,5 kg de oase de porc sau vita pline de zgarciuri si carne la capete

1-2 oase lungi cu maduva si 1 os sita

1,5-2 l bor

2 cepe

1 morcov

1 pastarnac/patrunjel

50-60 g telina

1-2 rosii

1 ardei gra

1 cartof

o mana zdravana de frunze de stevie

spanac

loboda

1 legatura de leustean + patrunjel

1-2 oua pentru dre

3 linguri ulei

3-4 linguri smantana pentru dre

2-3 lingurite baza pentru mancaruri (optional)

sare

piper dupa gust.

Categorii