Ciorba de oase afumate

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de oase afumate

Pentru inceput calim oasele garf impreuna cu morcovul ras, ceapa si ardeiul kapia tocate marunt. Le vom cali pana se moaie ceapa, amestecand continuu. In 2.5 l de apa punem restul legumelor tocate in cuburi, la fiert, cu exceptia cartofilor. Punem si oasele calite cu ceapa si morcovi, adaugam sucul de rosii si zeama de varza pe care am fiert-o in prealabil. Lasam sa fiarba 5 minute, apoi adaugam si cartofii taiati cuburi mai mici, usturoi, piper tarhonul si leusteanul. Vom lua spuma de cate ori este necesar. Avand in vedere ca zeama de varza este sarata, este bine sa gustam pentru a verifica daca eset nevoie sa mai adaugam sare. Cand cartofii si carnea s-au fiert, luam oala de pe foc si putem servi, cu putina smantana si patrunjel tocat. Putem scoate carnea de pe oase inainte de a servi, daca nu ne place aspectul lor in farfurie. Descopera alte retete delicioase pe blogul Diva in Bucatarie.

Ingrediente Ciorba de oase afumate

700-800 oase garf cu carne pe ele

2 linguri ulei de masline

1 ceapa

2 morcovi

1/2 telina

1 pastarnac

1 ardei kapia

2 cartofi de marime medie

200 ml zeama de varza

100 ml suc de rosii

cateva fire de tarhon

2-3 frunze de leusetean

1/2 legatura de patrunjel

cateva boabe de piper

1 catel de usturoi

smantana - pentru servit

Categorii