Ciorba de octombrie cu bunatatile toamnei

Reteta culinara din categoria Ciorbe. Cum sa faci Ciorba de octombrie cu bunatatile toamnei

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de octombrie cu bunatatile toamnei

 

Chiar dacă este octombrie și frigul s-a grăbit să vină, grădina încă dă roade. Asa ca astazi m-am hotarat sa fac o plimbare prin gradina si sa pun in cos niste fasole cu fidelitate, puse mai tarziu si cu instructiuni de genul „daca vrei sa faci, faci, daca nu, nu” si uite ca a dat roade. Frunze de ceapa verde, cruda si numai buna de pus in supa, ardei rosii, rosii cherry, morcovi, pastarnac, marar si gata de povesti, vino cu reteta. :))))))))))))))))))))))))))))))))

aproximativ 500 g de fasole 4 cepe uscate (mai mici decât au vrut să crească) 1 pastranac 2 morcovi 20 de frunze de ceapa verde 2 ardei rosii o mână de roșii cherry sare 2 l apa aproximativ 30 ml ulei mărar verde Pentru acru bulion de legume (corodat prin alte zone geografice)

După ce mi-am adunat legumele din grădină și cămară, am început să fac supă. Am curățat, spălat și tăiat cubulețe, morcovi, păstârnac, ardei, fasole am curățat la capete, l-am scăpat și l-am rupt în bucăți mai mici. Am curatat si tocat marunt ceapa uscata, precum si frunzele de ceapa verde. Am pus o oala pe foc, am adaugat uleiul, am lasat sa se incinga si apoi am adaugat legumele, mai putin fasolea si rosiile. Legumele le-am calit aproximativ 15 minute, apoi am adaugat vreo 2 litri de apa si putina sare, le-am lasat sa fiarba vreo 15 minute. Dupa ce a dat in clocot 15 minute am adaugat fasolea, am redus focul la mic si am lasat sa fiarba pana a fiert fasolea. Am ajustat sarea, am adaugat rosiile si bulionul de legume, am mai lasat sa fiarba 20 de minute. Am stins focul si am adaugat mararul tocat.

Ingrediente Ciorba de octombrie cu bunatatile toamnei

cca 500 g fasole fideluta

4 cepe uscate ( mai micute ca atat au vrut sa creasca)

1 pastranac

2 morcovi

20 frunze de ceapa verde

2 ardei rosii

o mana de rosii cherry

sare

2 l apa

cca 30 ml ulei

marar verde

Pentru acrit

bulion de zarzare ( corcoduse prin alte zone geografice)

Categorii