Ciorba de perisoare din pasare, acrita cu corcoduse

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de perisoare din pasare, acrita cu corcoduse

1. Păsările de curte se trec prin mașina de tocat, împreună cu jumătate de ceapă, apoi se amestecă bine cu un praf de sare, mărar tocat mărunt, 2 ouă și o lingură de orez prefiert (eu am fiert orezul în câteva clocote cu o pudră de sare, cât să se înmoaie). Din acest amestec facem chiftele de marimea unei nuci, cu palmele umezite in apa rece. 2. Se curata legumele, se spala si apoi se taie in jumatate ceapa ramasa, se taie ardeiul in cubulete, precum si morcovul, telina si radacina de patrunjel, se dau pe razatoare, se curata rosiile si se curata de coaja, apoi se taie cubulete, cartofi. . se curata de coaja si se spala, se taie cubulete, pastaile de fasole se curata indepartand capetele pastailor, apoi se taie in jumatate, fiecare pastaie.Intr-o oala se fierbe apa cu un praf de sare si ulei. Cand incepe sa fiarba adaugam toate legumele tocate, fara rosii si cartofi. Acoperiți cu un capac și gătiți aproximativ 20-30 de minute. Intre timp se spala corcodusul curatat de cozi, se toarna intr-o cratita si se acopera cu apa, apoi se fierbe aproximativ 15 minute, apoi se scoate intr-o strecuratoare si se paseaza bine cu o lingura de lemn, indepartand pielea si samburii. Pastele obţinute se amestecă cu zeama acrişoară rămasă de la fierberea corcoduselor. 3. După 20 de minute de gătit legumele, se adaugă roșiile și cartofii și se mai fierbe încă 10 minute, apoi se adaugă după gust cu tocanita de corcoduse, se condimentează cu sare apoi se adaugă restul de orez prefiert și chiftele. Se lasă să fiarbă aproximativ 15-20 de minute.Se stinge focul si se presara deasupra patrunjel verde si leustean tocate marunt (am tocat si cateva fire de marar), apoi condimenteaza supa cu 2 oua batute cu putin corcoduse acrisor. Se serveste fierbinte! Poftă bună!

Ingrediente Ciorba de perisoare din pasare, acrita cu corcoduse

2 maini de corcoduse verzi

crude

un ardei galben

un ardei rosu

2-3 rosii coapte

2 cartofi

o ceapa uscata sau o legatura de ceapa verde

un morcov

o legatura patrunjel cu radacina

o bucatica de telina

o mana de pastai de fasole verde

doua linguri de orez cu bob rotund

3-4 oua

sare

marar verde

cateva fire de leustean verde

cca 2-2,5 l apa

cca 1 kg carne de pasare de curte (piept dezosat)

Categorii