Ciorbă de peşte (capete + cozi de somn şi somon, păstrăv)

Reteta culinara Ciorbă de peşte (capete + cozi de somn şi somon, păstrăv) din categoria Ciorbe. Cum sa faci Ciorbă de peşte (capete + cozi de somn şi somon, păstrăv)

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorbă de peşte (capete + cozi de somn şi somon, păstrăv)

 

Noi mâncâm mult peşte, unora nu le plac capetele şi le aruncă, eu personal le ador şi pregătesc ciorbă de peşte (chiar şi doar din capete) ori de câte ori am ocazia. În zona din care provin (Tulcea), ciorba de peşte se face diferit faţă de alte zone. La noi NU se pun rădăcinoase în ciorbă (morcovi, ţelină, etc...), tot felul de "lobode" sau orez; singurele legume care se pun sunt: CEAPĂ, CARTOFI, ARDEI, ROŞII. Asta mi s-a întipărit în minte de acasă...şi nu mă apuc să fac ciorbă de peşte dacă nu am legumele acestea. Iarna cumpăr ardei iar în loc de roşii pun suc de roşii; leuşteanul îmi face probleme, cel uscat n-are acelaşi farmec, în sezonul rece folosesc leuştean păstrat în oţet. Şi modul de servire e diferit, la noi se serveşte mai întâi peştele (cu cartofi şi mujdei de usturoi - din acela care stă ţeapăn, nu acela...apă şi usturoi :)), îl detest) iar la final se serveşte ciorba. Vorba lungă... ştiţi voi....Să trec la treabă! :)

Ingrediente Ciorbă de peşte (capete + cozi de somn şi somon, păstrăv)

2 capete şi 2 cozi de somn;

1 cap de somon;

2 şire + cozi de somon;

1 păstrâv mic;

7 cartofi mici (2 cartofi se taie mărunt şi 5 se lasă întregi);

2 cepe potrivite;

2 ardei;

5 roşii;

1 ardei iute;

5 lg oţet de 9 grade aciditate;

leuştean;

sare.

1 şi 1/2 căpăţâni usturoi;

2 lgţ sare grunjoasă;

ulei de floarea soarelui;

oţet de 9 grade aciditate;

apă minerală;

leuştean (opţional).

Categorii