Ciorbă de peşte din caras, plătică şi păstrăv în stil pescăresc
Reteta culinara Ciorbă de peşte din caras, plătică şi păstrăv în stil pescăresc din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorbă de peşte din caras, plătică şi păstrăv în stil pescăresc
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorbă de peşte din caras, plătică şi păstrăv în stil pescăresc
Cum am mai povestit şi în alte postări cu ciorbe de peşte, am spus că o ciorbă pescărească, aşa cum se serveşte în Delta Dunării, are ca ingrediente peşte, cartofi, ceapă, ardei, roşii, leuştean. Fără rădăcinoase şi toate cele... :)
Ingrediente Ciorbă de peşte din caras, plătică şi păstrăv în stil pescăresc
1.3 kg peşte proaspăt (3 cărăşei,3 plătici şi un păstrăv măricel);
500 g cartofi; (8 cartofi potriviţi, se aleg astfel încât să fie cam de aceeaşi mărime;
1 ceapă;
1/2 ardei gras roşu;
200 mL suc de roşii;
oţet de vin, 9 grade aciditate (90 g/L);
leuştean;
sare.
2 căpăţâni mici de usturoi;
100 -150 mL ulei de floarea soarelui;
1-2 lg oţet de vin, 9 grade aciditate;
supă de peşte - opţional;
1-2 lg apăminerală;
1/2 lgţ sare grunjoasă.