Ciorba de post, cu legume si perisoare de ciuperci

Reteta culinara din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de post, cu legume si perisoare de ciuperci

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de post, cu legume si perisoare de ciuperci

 

Știam de mult timp această rețetă, dar n-aveam curajul s-o prepar, gândindu-mă că perișoarele de ciuperci, fără ou, s-ar putea desface, la fiert. Acum am încercat prima dată această rețetă și secretul păstrării intacte a perișoarelor a fost fierberea lor la foc mic. A ieșit o ciorbă foarte gustoasă și pentru că-mi mai rămăseseră câteva ciupercuțe întregi de la salata ”Poienița”, le-am adăugat în oală pentru ultimele 2-3 minute de fiert. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.  

Ingrediente Ciorba de post, cu legume si perisoare de ciuperci

2 morcovi

1 pătrunjel

1 felie de țelină

1/2 ardei capia

1/2 ardei gras verde

100 grame de varză tocată

1 ceapă galbenă

4 căței de usturoi

1 roșie mare

ulei de floarea soarelui, pentru călit

sare

piper

cimbru

Pentru perișoare:

400 grame de ciuperci champignons

6 linguri de făină albă

oregano

pătrunjel tocat

sare

piper

Categorii