Ciorba de potroace a la Radu Anton Roman
Reteta culinara Ciorba de potroace a la Radu Anton Roman din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de potroace a la Radu Anton Roman
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba de potroace a la Radu Anton Roman
"Potroaca inseamna saratura, nu altceva, o zeama reparatorie de dupa "chindiile" cumplite ale Valaho-Balcaniei, care scoate in mod traditional veninul din betivi, mahmureala din nasi si untul din bucatari" - spunea marele maestru Radu Anton Roman in cartea sa, la reteta acestei ciorbe. Am facut-o de zeci de ori si de fiecare data ma minunez ce buna poate sa fie , cat de perfecta si simpla in arome ...o dovada clara ca fericirea, bucuriile si gusturile intense vin din lucrurile simple. Trebuie insa respectate cu sfintenie ingredientele fara de care ciorba nu va poate da aroma adevarata.
Ingrediente Ciorba de potroace a la Radu Anton Roman
500 grame de bucati de zburatoare de casa, pot sa fie de la mai multe feluri de zburatoare ( eu am avut o gaina bio fermiera )
400 grame de maruntaie ( fara care ciorba nu are gustul autentic) pipote inima, ficat )
2 cepe
400 grame :morcov, pastranac, telina
2 linguri de orez
20 boabe de piper
200 ml smantana
2 oua
leustean
un litru zeama de varza murata ( potroaca)
4 l de apa