Ciorba de potroace de Sarbatori
Reteta culinara Ciorba de potroace de Sarbatori din categoria Ciorbe. Cum sa faci Ciorba de potroace de Sarbatori
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba de potroace de Sarbatori
Am facut aceasta ciorba de Craciun dar merge perfect si de Revelion, e foarte aromata si zeama de muraturi lecuieste ca nimeni alta oboseala petrecaretilor:) . Esentiale sunt : puiul sau gaina de casa , leusteanul si frunzele de telina verde si zeama de muraturi…..daca aveti astea la indemana haideti sa facem o ciorba de potroace delicioasa .
Ingrediente Ciorba de potroace de Sarbatori
Avem nevoie asa cum ziceam de
un pui de casa sau gaina ( pui fermier se numeste in Franta ) , se poate face foarte bine si cu curcan
Pe langa asta reteta veche spune:
maruntaie de pui, pipote, inima, ficatei
zarzavat de ciorba,
ceva albitura : pastranac si telina ,
un morcov,
o bucata de ardei rosu,
2 cepe mici ( nu cantitati foarte mari ) .
In plus mai avem nevoie de
o cescuta de orez,
o cutie de rosii decojite maruntite ( eu le prefer iarna pe cele italienesti culese si pregatite vara ) ,
zeama de la muraturi ( eu am pus vreo 350 ml zeama de la muraturile mele asortate ) ,
leustean ( congelat am avut eu )
si telina verde frunze .